İçeriğe atla
← 1. Ünite: Geometrik Şekiller

📖 Açıları Ölçme

Açıları Ölçme, 5. Sınıf Matematik dersinin 1. ünitesi "Geometrik Şekiller" içindeki konulardan biri. Ünite oyununda bu konudan 10 soru var. Aşağıda cevaplı ve çözümlü 8 örnek soru bulursun.

✏️ Açıları Ölçme soruları

Önce kendin çöz, sonra cevaba bak. Her sorunun altında kısa çözümü var.

1. Bütünler iki açıdan birinin ölçüsü 142° ise diğerinin ölçüsü kaç derecedir?

  1. A) 142
  2. B) 38
  3. C) 322
  4. D) 218
Cevabı ve çözümü göster

Cevap: 38

Bütünler açıların toplamı 180°'dir. 180° − 142° = 38°.

2. Bütünler iki açıdan birinin ölçüsü 96° ise diğerinin ölçüsü kaç derecedir?

  1. A) 276
  2. B) 84
  3. C) 96
  4. D) 264
Cevabı ve çözümü göster

Cevap: 84

Bütünler açıların toplamı 180°'dir. 180° − 96° = 84°.

3. Bütünler iki açıdan birinin ölçüsü 127° ise diğerinin ölçüsü kaç derecedir?

  1. A) 233
  2. B) 127
  3. C) 307
  4. D) 53
Cevabı ve çözümü göster

Cevap: 53

Bütünler açıların toplamı 180°'dir. 180° − 127° = 53°.

4. Bütünler iki açıdan birinin ölçüsü 137° ise diğerinin ölçüsü kaç derecedir?

  1. A) 317
  2. B) 223
  3. C) 137
  4. D) 43
Cevabı ve çözümü göster

Cevap: 43

Bütünler açıların toplamı 180°'dir. 180° − 137° = 43°.

5. Tümler iki açıdan birinin ölçüsü 50° ise diğerinin ölçüsü kaç derecedir?

  1. A) 140
  2. B) 130
  3. C) 50
  4. D) 40
Cevabı ve çözümü göster

Cevap: 40

Tümler açıların toplamı 90°'dir. 90° − 50° = 40°.

6. Tümler iki açıdan birinin ölçüsü 20° ise diğerinin ölçüsü kaç derecedir?

  1. A) 160
  2. B) 20
  3. C) 70
  4. D) 110
Cevabı ve çözümü göster

Cevap: 70

Tümler açıların toplamı 90°'dir. 90° − 20° = 70°.

7. Tümler iki açıdan birinin ölçüsü 54° ise diğerinin ölçüsü kaç derecedir?

  1. A) 54
  2. B) 144
  3. C) 126
  4. D) 36
Cevabı ve çözümü göster

Cevap: 36

Tümler açıların toplamı 90°'dir. 90° − 54° = 36°.

8. Tümler iki açıdan birinin ölçüsü 22° ise diğerinin ölçüsü kaç derecedir?

  1. A) 158
  2. B) 22
  3. C) 112
  4. D) 68
Cevabı ve çözümü göster

Cevap: 68

Tümler açıların toplamı 90°'dir. 90° − 22° = 68°.

📝 Bu konu hangi yazılıda çıkar?

Ünitenin yıl içindeki yerine göre genellikle şu yazılılarda sorulur. Okulunun konu dağılımı farklı olabilir.

📚 "Geometrik Şekiller" ünitesinin konuları

  1. Temel Geometrik Şekiller ve Özellikleri (nokta, çember, dikme)
  2. Temel Geometrik Çizimlerin Özellikleri
  3. Açıları Ölçme
  4. Doğruların Yolculuğu (kesişim, paralellik)
  5. Doğrulardan Çokgenlere
  6. Çokgenlerin Temel Elemanları
  7. Üçgen
  8. Üçgen İnşası