İçeriğe atla
← 4. Ünite: Sayılar ve Nicelikler (2)

📖 Zaman Ölçme

Zaman Ölçme, 2. Sınıf Matematik dersinin 4. ünitesi "Sayılar ve Nicelikler (2)" içindeki konulardan biri. Ünite oyununda bu konudan 8 soru var. Aşağıda cevaplı ve çözümlü 8 örnek soru bulursun.

✏️ Zaman Ölçme soruları

Önce kendin çöz, sonra cevaba bak. Her sorunun altında kısa çözümü var.

1. Saat kaç?

  1. A) 7.15
  2. B) 8.45
  3. C) 7.00
  4. D) 7.45
Cevabı ve çözümü göster

Cevap: 7.45

Kısa akrep saati, uzun yelkovan dakikayı gösterir.
Yelkovana göre: çeyrek var.
Saat 7.45.

2. Saat kaç?

  1. A) 9.45
  2. B) 8.15
  3. C) 8.45
  4. D) 8.00
Cevabı ve çözümü göster

Cevap: 8.45

Kısa akrep saati, uzun yelkovan dakikayı gösterir.
Yelkovana göre: çeyrek var.
Saat 8.45.

3. Saat kaç?

  1. A) 11.15
  2. B) 11.00
  3. C) 12.45
  4. D) 11.45
Cevabı ve çözümü göster

Cevap: 11.45

Kısa akrep saati, uzun yelkovan dakikayı gösterir.
Yelkovana göre: çeyrek var.
Saat 11.45.

4. Saat kaç?

  1. A) 10.15
  2. B) 10.45
  3. C) 10.00
  4. D) 11.45
Cevabı ve çözümü göster

Cevap: 10.45

Kısa akrep saati, uzun yelkovan dakikayı gösterir.
Yelkovana göre: çeyrek var.
Saat 10.45.

5. Saat kaç?

  1. A) 1.45
  2. B) 2.45
  3. C) 1.00
  4. D) 1.15
Cevabı ve çözümü göster

Cevap: 1.45

Kısa akrep saati, uzun yelkovan dakikayı gösterir.
Yelkovana göre: çeyrek var.
Saat 1.45.

6. Saat kaç?

  1. A) 3.15
  2. B) 2.15
  3. C) 2.30
  4. D) 2.00
Cevabı ve çözümü göster

Cevap: 2.15

Kısa akrep saati, uzun yelkovan dakikayı gösterir.
Yelkovana göre: çeyrek geçiyor.
Saat 2.15.

7. Saat kaç?

  1. A) 12.00
  2. B) 12.30
  3. C) 1.30
  4. D) 12.15
Cevabı ve çözümü göster

Cevap: 12.30

Kısa akrep saati, uzun yelkovan dakikayı gösterir.
Yelkovana göre: buçuk.
Saat 12.30.

8. Saat kaç?

  1. A) 5.30
  2. B) 5.00
  3. C) 5.15
  4. D) 6.15
Cevabı ve çözümü göster

Cevap: 5.15

Kısa akrep saati, uzun yelkovan dakikayı gösterir.
Yelkovana göre: çeyrek geçiyor.
Saat 5.15.

Ünite oyunu sırayla açılır: önce önceki üniteleri tamamla.

📚 "Sayılar ve Nicelikler (2)" ünitesinin konuları

  1. Kesirler
  2. Paralarımız
  3. Zaman Ölçme
  4. Uzunluk ve Kütle Ölçme Araç ve Birimleri
  5. Uzunluk ve Kütle Ölçmede Tahmin