İçeriğe atla
← 1. Ünite: Nesnelerin Geometrisi 1

📖 Uzamsal İlişkiler

Uzamsal İlişkiler, 1. Sınıf Matematik dersinin 1. ünitesi "Nesnelerin Geometrisi 1" içindeki konulardan biri. Ünite oyununda bu konudan 13 soru var. Aşağıda cevaplı ve çözümlü 8 örnek soru bulursun.

✏️ Uzamsal İlişkiler soruları

Önce kendin çöz, sonra cevaba bak. Her sorunun altında kısa çözümü var.

1. Top nerede?

  1. A) ⬆️
  2. B) ⬅️
  3. C) ⬇️
  4. D) ➡️
Cevabı ve çözümü göster

Cevap: ⬇️

Kutuya bakalım.
Top kutunun altında.

2. Top nerede?

  1. A) ➡️
  2. B) ⬇️
  3. C) ⬆️
  4. D) ⬅️
Cevabı ve çözümü göster

Cevap: ⬆️

Kutuya bakalım.
Top kutunun üstünde.

3. Top nerede?

  1. A) ⬇️
  2. B) ➡️
  3. C) ⬆️
  4. D) ⬅️
Cevabı ve çözümü göster

Cevap: ⬅️

Kutuya bakalım.
Top kutunun solunda.

4. Hangi yöne?

  1. A) ⬇️
  2. B) ➡️
  3. C) ⬆️
  4. D) ⬅️
Cevabı ve çözümü göster

Cevap: ➡️

Hedefin yerine bakarız.
Hedef sağa tarafta.

5. Hangi yöne?

  1. A) ➡️
  2. B) ⬇️
  3. C) ⬆️
  4. D) ⬅️
Cevabı ve çözümü göster

Cevap: ⬅️

Hedefin yerine bakarız.
Hedef sola tarafta.

6. Kaç adım ➡️?

  1. A) 4
  2. B) 5
  3. C) 3
  4. D) 6
Cevabı ve çözümü göster

Cevap: 3

Kareleri sayarız.
3 adım sağa gerekir.

7. Kaç adım ➡️?

  1. A) 4
  2. B) 1
  3. C) 3
  4. D) 2
Cevabı ve çözümü göster

Cevap: 1

Kareleri sayarız.
1 adım sağa gerekir.

8. Kaç adım ➡️?

  1. A) 3
  2. B) 2
  3. C) 4
  4. D) 5
Cevabı ve çözümü göster

Cevap: 2

Kareleri sayarız.
2 adım sağa gerekir.

📚 "Nesnelerin Geometrisi 1" ünitesinin konuları

  1. Uzamsal İlişkiler
  2. Eş Nesneler