📖 Açıları Ölçme
Açıları Ölçme, 5. Sınıf Matematik dersinin 1. ünitesi "Geometrik Şekiller" içindeki konulardan biri. Ünite oyununda bu konudan 10 soru var. Aşağıda cevaplı ve çözümlü 8 örnek soru bulursun.
✏️ Açıları Ölçme soruları
Önce kendin çöz, sonra cevaba bak. Her sorunun altında kısa çözümü var.
1. Bütünler iki açıdan birinin ölçüsü 142° ise diğerinin ölçüsü kaç derecedir?
- A) 142
- B) 38
- C) 322
- D) 218
Cevabı ve çözümü göster
Cevap: 38
Bütünler açıların toplamı 180°'dir. 180° − 142° = 38°.
2. Bütünler iki açıdan birinin ölçüsü 96° ise diğerinin ölçüsü kaç derecedir?
- A) 276
- B) 84
- C) 96
- D) 264
Cevabı ve çözümü göster
Cevap: 84
Bütünler açıların toplamı 180°'dir. 180° − 96° = 84°.
3. Bütünler iki açıdan birinin ölçüsü 127° ise diğerinin ölçüsü kaç derecedir?
- A) 233
- B) 127
- C) 307
- D) 53
Cevabı ve çözümü göster
Cevap: 53
Bütünler açıların toplamı 180°'dir. 180° − 127° = 53°.
4. Bütünler iki açıdan birinin ölçüsü 137° ise diğerinin ölçüsü kaç derecedir?
- A) 317
- B) 223
- C) 137
- D) 43
Cevabı ve çözümü göster
Cevap: 43
Bütünler açıların toplamı 180°'dir. 180° − 137° = 43°.
5. Tümler iki açıdan birinin ölçüsü 50° ise diğerinin ölçüsü kaç derecedir?
- A) 140
- B) 130
- C) 50
- D) 40
Cevabı ve çözümü göster
Cevap: 40
Tümler açıların toplamı 90°'dir. 90° − 50° = 40°.
6. Tümler iki açıdan birinin ölçüsü 20° ise diğerinin ölçüsü kaç derecedir?
- A) 160
- B) 20
- C) 70
- D) 110
Cevabı ve çözümü göster
Cevap: 70
Tümler açıların toplamı 90°'dir. 90° − 20° = 70°.
7. Tümler iki açıdan birinin ölçüsü 54° ise diğerinin ölçüsü kaç derecedir?
- A) 54
- B) 144
- C) 126
- D) 36
Cevabı ve çözümü göster
Cevap: 36
Tümler açıların toplamı 90°'dir. 90° − 54° = 36°.
8. Tümler iki açıdan birinin ölçüsü 22° ise diğerinin ölçüsü kaç derecedir?
- A) 158
- B) 22
- C) 112
- D) 68
Cevabı ve çözümü göster
Cevap: 68
Tümler açıların toplamı 90°'dir. 90° − 22° = 68°.
📝 Bu konu hangi yazılıda çıkar?
Ünitenin yıl içindeki yerine göre genellikle şu yazılılarda sorulur. Okulunun konu dağılımı farklı olabilir.
📚 "Geometrik Şekiller" ünitesinin konuları
- Temel Geometrik Şekiller ve Özellikleri (nokta, çember, dikme)
- Temel Geometrik Çizimlerin Özellikleri
- Açıları Ölçme
- Doğruların Yolculuğu (kesişim, paralellik)
- Doğrulardan Çokgenlere
- Çokgenlerin Temel Elemanları
- Üçgen
- Üçgen İnşası